
Gambarfoto ini dirakamkan oleh Tuan Rahim (Karimon’s Blogger) ketika berseta ToK Syeikh Ke Pulau Besar Melaka 02 – 04 HB JULAI 2010.
Tok Syeikh berkata di Karimon’s Blog.
6 Julai 2010 pada 11.55p07
Ini lah dia Tasik Bunian,saudara Karimon tertulis dan mengatakan Kolam Nenek !!!.Karimon juga tidak memanggil ikan di Tasik Bunian ini,ada ribuan ikan yang jinak jika di panggil.Ikan mungkin tak datang, mungkin Karimon ada pakai BARANG,olih itu ikan pun takut datang !!!.
About Sifuli
Bicara tentang makan minum, tidur baring, dan beranak pinak yang membina adat resam untuk kehidupan rohani, jasmani, jiwa dan raga.
Diantara weblog Sifuli yang popular adalah seperti berikut:
Dukun Asmara bicara tentang beranak pinak.
Hipnotis Sifuli bicara tentang tidur baring.
Jalan Akhirat bicara tentang adat resam (agama)
Doa Ayat dan Zikir untuk rohani jasmani jiwa dan raga.
Jika tak suka sekali pun janganlah tinggalkan komentar yang keterlaluan. Kerana segalanya adalah sekadar ilmu pengetahuan.
Wasalam.
Tok Syeikh. Setiap kali saya ziarah dan ibadah di pulau ini, saya tidak lupa ke Tasik ini. bole diceritakan asal usul tasik bunian jua pantang larangan serta adap. semuga dapat dikongsi bersama.
Maaf tidak bolih !!!.Sebenar nya banyak Rahsia yang di suroh kita cari sendiri !!!.Sebab itu lah ada yang bolih di beritahu, dan ada yang tidak bolih di beritahu !!!!.
Salam Tok Syeikh, Boleh kah kita beekahwin dgn Bunian? Adakah mereka seperti manusia?